marți, 4 februarie 2020

Lecție de patriotism în Brigada 2 de infanterie ”Ștefan cel Mare”


Astăzi, în fața întregului efectiv al Brigăzii 2 infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare” s-a desfășurat o ședință de educație militar-patriotică cu tema ”Istoria creării Armatei Naționale”.
Colaboratorul Muzeului militar istoricul Sergiu Cataraga, lector universitar, le-a povestit militarilor etapele de creare a instituției militare în Republica Moldova, condițiile grele și circumstanțele politice din perioada tânărului stat independent.





Ulterior, cuvântul a luat domnul colonel (r) Anatolii Cociug, primul comandant al brigăzii, cavaler al ordinului “Ştefan cel Mare.”, consilierul Ministrului apărării. Dumnealui a relatat etapele constituirii unității militare, a povestit starea morală și cea militară, precum și luptele pentru independența și integritatea Republicii Moldova pe Platoul Coșnița, pe care dumnealui îl comanda în anul 1992. 





Domnul colonel s-a adresat militarilor cu un mesaj privind necesitatea pregătirii profesionale intense în cadrul instrucției militare, sugerândule simțul camaraderiei care poate salva viața în condiții grele de război. Domnul colonel a comentat slaidurile vizionate de pe ecran, iar soldații au dat întrebări fiind activi și au primit răspunsuri argumentate la întrebările puse. 




În final comandantul unității locotenent-colonel Andrei Șram a mulțumit oaspeților pentru prestația acestora la educația patriotic a efectivului și i-a învitata la următoarea întâlnire.
Astfel de activități organizate de Serviciul educație civică și tradiții militare J7 Direcție instruire întrunită și doctrine în comun cu Centrului de Cultură și Istorie Militară va facilita formarea militarului patriot în baza studierii istoriei militare.
Tema ședinței a fost consacrată aniversării a 28-a de la înființarea Ministerului Apărării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu