sâmbătă, 27 aprilie 2024

Vibrând în unison: Victoria Macari și Spiritul Patriotismului la Festivalul de Muzică Patriotică din Moldova

 Astăzi, de Ziua Drapelului de Stat, s-a desfășurat un eveniment deosebit în inima Moldovei, o manifestare ce a adus împreună pasiunea pentru muzică și dragostea față de țară. Asociația Muzical-Corală din Moldova a fost gazda primei ediții a Festivalului-Concurs Național de Muzică Patriotică, sub genericul inspirat "TE CINT PATRIE ȘI NEAM".

La acest concurs de excepție, intitulat „TE CÂNT PATRIE ȘI NEAM”, s-au adunat zeci de soliști, ansambluri și formații corale din toate colțurile țării, împărtășind un spirit comun al mândriei naționale și al patriotismului. Participanții au fost diversi, iar prestațiile lor au acoperit toate nuanțele genurilor vocale, de la coruri și ansambluri vocale, până la soliști de canto academic și estradă.

Un moment remarcabil al concursului a fost prezentarea în cadrul categoriei canto muzică populară a unei tinere talentate, Victoria Macari, fiica căpitanului Liliana Ursu, șefa serviciului recrutare-încorporare la Centrul militar al municipiului Chișinău. Victoria a interpretat cu o măiestrie desăvârșită piesa „Când era să-mi petrec...” (un cântec de cătănie), acumulând 30 de puncte din partea juriului.


Deosebit de semnificativă a fost și alegerea tinerei interprete de a aborda o ținută militară în timpul interpretării, iar piesa aleasă a promovat serviciul militar în termeni cei mai nobili, evidențiind dragostea sa față de Patrie și de țara sa.

 


Juriul prestigios al concursului a apreciat în mod deosebit prestația vocală a Victoriei, acordându-i acesteia Diploma de Aur, Premiul Mare al competiției.

 

Evenimentele precum acesta nu fac doar cinste artei și muzicii, ci și aduc un aport esențial în promovarea sentimentelor patriotice și a valorilor naționale în rândul tineretului din Republica Moldova. Astfel de inițiative reprezintă o manifestare a unității și a identității naționale și sunt un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu