joi, 9 noiembrie 2023

Schemele ceremoniilor militare stipulate în Regulamentul serviciului interior al Forțelor Armate ale Republicii Moldova

 În conformitate cu punctul 116 al Regulamentului serviciului interior al Forțelor Armate, comandantul (șeful) are anumite obligații esențiale, printre care se numără:

2) Să educe în permanență subordonații săi. În acest scop:

a) să le mențină dispoziția morală și psihologică de a apăra Patria, sentimentul de mândrie și simțul răspunderii pentru apartenența la Forțele Armate ale Republicii Moldova, să le dezvolte calitățile necesare pentru îndeplinirea datoriei militare, curajul, stăpânirea de sine, ingeniozitatea, vigilența, sentimentul camaraderiei ostășești și simțul întrajutorării, să ofere personal exemplul de educație, de atitudine sârguincioasă față de serviciu, precum și ritualurile militare (Anexele nr. 1-8 și nr. 10);

Prin urmare, regulamentul menționat, în anexele sale, descrie detaliat modul în care se desfășoară ceremoniile militare, iar cunoașterea și executarea acestora sunt obligatorii pentru comandanți. În vederea facilitării pregătirii pentru ceremonie, ar fi oportun să se expună schematic ceremoniile specificate în anexele regulamentului. Aceste scheme sunt generale, iar detalii specifice vor depinde de natura ceremoniei.












Autor: Iurii Moisei ©

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu