luni, 6 iunie 2022

Întâlnirea militarilor cu participanții în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

La 5 iunie 2022 în scopul educației civice și militar-patriotice a efectivului la Batalionul de instucție – Bază de instruire a Armatei Naționale s-a desfășurat întâlnirea militarilor cu participanții în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Activitatea dată prevăzută în Programul național de acțiuni consacrate Anului Recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.




La activitate au fost participat veteranii de război domnii Andrei Covrig, Vasile Tumuruc, Ion Onila, Petru Radiciuc.

Cu un colaj de versuri patriotice a vorbit poetul, scriitorul Ștefan Sofronovici.

Studenta anului I a Academiei militare a Forțelor Armate Elena Coban a interpretat piesa ,,Hulubul Păcii”.

Și soldații Batalionului de instrucție au declamat versuri respective.


Veteranul de război au povestit militarilor participarea sa în acțiunile de luptă, revocând faptele și circumstanțele războiului ruso-moldovenesc din 1992.



În final șeful Direcției educație civică și protecție socială locotenent-colonel Radu Burduja a mulțumit participanții și le-a înmânat diplome de onoare și certificate de apreciere.




Miliatrii au vizionat filmul documentar dedicat conflictului armat din anul 1992 și au ținut un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu