luni, 21 februarie 2022

Activitatea educativă din Brigada 2 infanterie motorizată ,,Ștefan cel Mare”

 În conformitate cu Dispoziția Guvernului nr.26-d din 02.02.2022 cu privire la organizarea şi desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan (15 februarie), prevederile Dispozițiunii șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naţionale nr.26/2022, în scopul promovării tradițiilor militare, respectului față de eroii căzuți în războiul din Afganistan, precum și imaginii Armatei Naționale în societate, în Armata Națională s-au desfășurat activități educativ-informative dedicate Zilei comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan.
Astfel la 20.02.2022 în Brigada 2 infanterie motorizată ,,Ștefan cel Mare” s-a organizat întâlnirea veteranilor de război participanți în acțiunile de luptă din Afganistan cu efectivul unității.


La activitate au fost prezenți participanți nemijlocit la acțiunile de luptă din Afganistan:
·        plutonier adjutanți în rezervă Anna KOȘMARIUK;
·        plutonier adjutanți în rezervă Raisa CEREDNICENCO;
·        plutonier adjutanți în rezervă Mihail CARP;
·        plutonier adjutanți în rezervă Sergiu MACOVEI;
·        soldat în rezervă Sergiu SCRIPNIC.



Veteranii au vorbit cu soldații despre datoria militară, îndeplinirea Jurământului militar, necesitatea camaraderiei militare și a menținerii unei discipline înalte atât pe timp de pace cât și pe timp de lupte. Au fost revocate cazuri de eroism ale camarazilor de arme din perioada îndeplinirii serviciului militar în condiții grele de război. În timpul convorbirii s-a ținut un moment de reculegere în memoria ostașilor căzuți în acțiunile de luptă din Afganistan.
Militarii în termen au dat întrebări și au primit răspunsuri corespunzătoare.




Ulterior veteranii de război au depus flori la Memorialul eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu