duminică, 19 septembrie 2021

Militarii Brigăzii 2 infanterie motorizată ,,Ștefan cel Mare” au participat la inaugurarea monumentului militarilor căzuți în primul război mondial, din com. Bubuieci, mun.Chișinău

 La 19 septembrie 2021 militarii Brigăzii 2 infanterie motorizată ,,Ștefan cel Mare” au participat la inaugurarea  monumentului militarilor căzuți în Primul Război Mondial, din com. Bubuieci, mun.Chișinău.

Acest monument a fost ridicat în anul 1933 în memoria sătenilor com.Bubuieci care au murit pe frinturile Primului Război Mondial.




Monumentul a supraviețuit ocupării Basarabiei de către Imperiul sovietic, însă a fost distrus la începutul anilor -70 de către o familie din Bubuieci care locuia în imediata apropiere de monument și care a dorit să reconstruiască gardul gospodăriei în sensul extinderii acestuia. Considerând că monumentul nu prezintă nici o importanță pentru comunitate, acesta a fost demolat pentru a face loc edificării unui gard.




La 15 februarie 2021 Primăria Bubuieci a emis și certificatul urbanistic de proiectare nr. 11 prin care a certificat elaborarea documentației de proiect în vederea restabilirii monumentului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu