vineri, 14 februarie 2020

O întâlnire de neuitat în Brigada 2 de infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare”

Astăzi, în fața întregului efectiv al Brigăzii 2 infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare” s-a desfășurat o ședință de educație militar-patriotică dedicată Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan.


În alocuțiunea sa, locotenent-colonelul Sergiu Odainic a adus la cunoștința militarilor istoria războiului din Afganistan și rolul militarilor băștinași din Moldova în timpul serviciuluiu militar în această țară.


Ulterior, a fost demostrat un filmuleț video în care s-au relatat operațiunile militare a armatei și problemele cu care s-au confruntat părțile beligerante.
Apoi a fost anuțat un minut de reculegere în memoria celor căzuți la datorie în războiul din Afganistan.

În fața efectivului a vorbit veteranul de război domnul locotenent-colonel în rezervă Evghenii Svetlicinîi. Dumnealui a relatat cariera sa militară în trupele aeropurtate, a povestit despre rolul profesiei soldatului în luptă și a accentuat rolul disciplinei și a pregătirii fizice a fiecărui ostaș. Au fost date câteva exemple din operațiunile de luptă pe care le-a condus dumnealui cu compania sa de aeropurtate.



Ulterior, cuvântul a luat domnul sergent major în rezervă Veaceslav Mititel. Dumnealui a povestit acțiunile de luptă în care a participat și a subliniat importanța cunoașterii bine a tehnicii militare, relatând unele secvențe în care profesionalismul ostașului mecanic a salvat viețile camarazilor săi. Apoi au fost prezentate unele poze din perioada serviciului militar.



























În final locotenent-colonelul Sergiu Odainic a mulțumit oaspeților pentru prestația acestora la educația patriotică a efectivului și i-a învitata la următoarea întâlnire.
Astfel de activități organizate de Serviciul educație civică și tradiții militare J7 Direcție instruire întrunită și doctrine în comun cu conducerea Brigăzii 2 infanterie motorizată va facilita formarea militarului patriot în baza studierii istoriei militare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu